KAPR PODLE MAGDALENY RETTIGOVÉ.

XBAZAR.eu  : KUCHTIK / RECEPTY / RYBY / RYBY KAPR / 




INGREDIENCE: l velký kapr, 2 l černého piva, 1/2 l světlého piva, trochu octa, 3 cibule, l mrkev, l petržel, 1/4 celeru, 5 stroužků česneku, kůra z 1/2 citrónu, 2 bobkové listy, tymián, 6 vlašských ořechů, 250 g sušených švestek, zázvor, celý pepř, nové koření, hřebíček, kus kůrky chleba, 60 g másla, sůl, 30 g másla a 20 g mouky na jíšku, l lžíce švestkových povidel, 2 lžíce strouhaného perníku, 4 dl červeného vína, 2 lžičky cukru, vinný ocet.

POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěného kapra vymyjeme vinným octem a rozporcujeme. Do kastrole nalijeme všechno pivo, okořeníme utřeným česnekem, bobkovým listem, tymiánem a ochutíme citrónovou kůrou. Vložíme na kolečka pokrájenou kořenovou zeleninu a cibuli, přidáme nasekaná jádra vlašských ořechů, sušené švestky, zázvor, celý pepř, nové koření a hřebíček, osolíme. Necháme pomalu vařit, asi po půl hodině okyselíme lžící octa, zjemníme máslem a zahustíme kůrkou chleba. Necháme pobublávat a mezitím usmažíme světlehnědou jíšku, zalijeme ji červeným vínem, povaříme dohladka, ochutíme lžící švestkových povidel a zahustíme strouhaným perníkem. Hotovou zeleninu propasírujeme do připraveného jíškového základu, do omáčky vložíme porce kapra a 20 minut vaříme, občas zamícháme. Když je ryba měkká, urovnáme ji na mísu, omáčku podle chuti dochutíme, rybu přelijeme a podáváme s pečivem.



KAPR PODLE MAGDALENY RETTIGOVÉ. KAPR PODLE MAGDALENY RETTIGOVÉ.



QR (http://qrcod.cz) -  - www.xkuchtik.cz Akvarijní náplň - filtrační AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů !
AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů
 


Průměr:  2,99 | Hodnotilo: 1372 x
1  |   2  |   3  |   4  |   5  |

 

 

 

Kategorie na xkuchtik.cz